Överkast för djurägare

överkastHar man djur som man tillåter sova i sängen, och som gärna gör det, blir det lätt smutsigt. Sand och jord som dras med in under tassarna, hår som de fäller och blöta nosar. Med hjälp av ett stryktåligt överkast som är lätt att tvätta, och bädda med, kan man skydda sina sängkläder. Man kan dessutom välja att köpa ett tåligare överkast att ha som skydd, och ett finare man använder när man har besök.

Att skaffa ett överkast att använda är ett smart drag, då man som sagt slipper håriga lakan, kuddar och täcken. Man kan låta djuren sova i sängen utan att behöva tvätta sängkläder stup i kvarten. Om överkastet sedan blir alltför smutsigt är det ofta enkelt att slänga in i tvättmaskinen för att se som nytt ut igen. Om djuren sliter på överkastet är det bara att köpa billigare varianter, som man inte mår dåligt av att slänga och byta ut.

Ett överkast för djurägare är alltså en bra idé, och gör att man slipper tvinga ner dem från sängen, om man inte vill det. Dessutom slipper man tvätta lika ofta, köpa nya sängkläder eller förstöra de man redan har. Ett finare överkast när man har gäster på besök gör att man inte behöver visa upp ett överkast fyllt av tassavtryck, om man nu inte skulle vilja det.